Говори Радиостанцията “Христо Ботев” (23 юли 1941 — 22 септември 1944). Том IV
Вълко Червенков, Васил Коларов, Светослав Колев, Карло Луканов, Л. Велев, Ф. Козовски, Владимир Поптомов
 
163
24 февруари 1943 г.
 

В. Червенков

НОВИЯТ ТРИК НА ПРЕДАТЕЛИТЕ

Червената армия нанесе и продължава да нанася големи поражения не само върху хитлеристката армия. Още по-големи поражения тя нанесе и нанася върху хитлеристката пропаганда. Собствено, из ръцете на хитлеристките пропагандатори Червената армия изби всичките им така наречени „аргументи”. Поради това нищо чудно няма, че гьобелсовци — предвид на липсата на аргументи срещу факта на прелома в хода на войната на Източния фронт в полза на Червената армия — пуснаха отново изтърканата и омазнена басня за „болшевишката опасност”. Тая басня е на мода сега и у правителствените пропагандатори у нас. Много са на тясно, затова навиват на пръст връвта за „болшевишка опасност”.

Колко на тясно са хитлеристките агенти показва техният шум около убийството на Луков. И луковци, и филовци се мъчат да използуват това убийство, за да насъскват против „комунистите”. А „комунисти” за тях са всички истински патриоти. Но в каква задънена улица са изпаднали банкрутиралите предатели показва най-новият им трик. Те „развяват” знамето — на какво мислите? — на Отечествения фронт!

Предателите мислят, че си струва само да се преоблекат, за да измамят народа. Не можете да скриете предателските си физиономии, колкото и да се преобличате и маскирате, господа! С новия си трик вие само потвърждавате в каква народна сила се превръща идеята за Отечествения фронт. Вие бръщолевите, че бил ударил часът на разплатата. Тъй и знайте: часът на разплатата наистина удря вече и никой от вас няма да се изплъзне от безпощадния съд на народа.


[Previous] [Next]
[Back to Index]